Project uitgelicht Crash Course Kunst

02 okt 2017

Hoe maak je kunstvakken inzichtelijk en toegankelijk? Elke week een paar keer naar het museum, theater of filmhuis zou aardig zijn, maar gaat niet lukken. Gelukkig biedt het web soelaas: Crash Course Kunst, een online serie voor leerlingen die zich aan het klaarstomen zijn voor hun eindexamen voor de kunstvakken.

De serie bestaat uit vijf afleveringen van 10 tot 20 minuten. Aan de hand van drie thema’s worden de eindexamenonderwerpen inzichtelijk gemaakt en kunstbegrippen toegelicht. De afleveringen sluiten aan op de thema’s rondom de eindexamenvakken van de kunstvakken: Dromen (vmbo), Maatwerk (Havo) en Voorbeeldig (vwo).

Crash Course Kunst is geproduceerd door ARTtube. Door middel van educatieve video's worden leerlingen wegwijs gemaakt in de kunstwereld. De video’s zijn bewerkingen van ARTtube-video’s, aangevuld met fragmenten van onze samenwerkingspartner AVROTROS Kunstuur. Presentator Ischa Havens vertelt de context bij de verschillende fragmenten.

Bij iedere video is een korte lesbrief beschikbaar met kijktips en verdiepingsvragen. ARTtube draagt met deze serie bij aan een grote wens vanuit het onderwijs: toegankelijke, visuele content dat aansluit bij het curriculum en aansprekend is voor leerlingen.

Ga voor meer informatie naar de website van arttube.nl

Bureau Babel is hèt stedelijk bureau voor cultuureducatie in Den Bosch.

We willen zoveel mogelijk Bossche scholieren met zoveel mogelijk kwalitatief goede kunst in aanraking brengen.

nieuwsfilters