132 van 211 items

Boschplay

Blew screen, Wave of Tomorrow

  • doelgroep: vmbo-bb, vmbo-ob
  • genre: digitale media / technologie
  • lesmateriaal: ja
  • locatie: Op school
  • gezelschap: Blew screen, Wave of Tomorrow

Tijdens het game/animatie project Boschplay ontwerp je een 2D fantasiefiguur - dat kan een van de waanzinnige beesten van Jheronimus Bosch zijn, of een zelfbedacht wezen. Je krijgt een animatieworkshop van mensen die professioneel games designen, zij leren je hoe je je vogel te water kunt laten, en je een vissen aan het wandelen krijgt. Uiteindelijk ontwikkel je zo je eigen character, die vervolgens ook echt in de wereld van de De Zeven Hoofdzonden van Bosch ronddwaalt.Voor de school
 

BoschPlay bestaat uit drie onderdelen:

 
1. Het eerste deel vindt plaats op school, door de docenten beeldende vorming. Samen ontwerpen jullie een (game)karakter met Bosch’ werk als inspiratie. Aan deze les voorafgaand, ontvangen de docenten een lesbrief en posters van Bosch’ schilderijen.2. Gamecharacters worden in het tweede deel tijdens de gameworkshop gedigitaliseerd en tot leven gewekt, onder begeleiding van professionele gamedesigners en animatoren.
 
3. In het laatste onderdeel ontmoeten alle gamecharacters elkaar in de BoschPlay-game op het grote doek. In de game - geïnspireerd op het schilderij De Zeven Hoofdzonden van Jheronimus Bosch - worstelen leerlingen zich door de hoogmoed, hebzucht, lust, jaloezie, gulzigheid, woede en luiheid heen. De middeleeuwse symboliek van Bosch' werk wordt op deze manier, in drie lesonderdelen met interactieve media en moderne creativiteit, vertaald naar het nu.
 

‘BoschPlay’ is een initiatief van Bureau Babel en komt tot stand door samenwerking met Helicon vmbo Den Bosch, Gamestudio Blewscreen, Wave of Tomorrow, Erik van Drunen en De Muzerije.

Heb je interesse in dit project? Neem dan contact op met Bureau Babel.

Bureau Babel is hèt stedelijk bureau voor cultuureducatie in Den Bosch.

We willen zoveel mogelijk Bossche scholieren met zoveel mogelijk kwalitatief goede kunst in aanraking brengen.