138 van 211 items

Dansroute

Bureau Babel

  • groep: leerkrachten
  • datum opties: 15 en 22 november 2017
  • duur: 2 bijeenkomsten
  • lesmateriaal: ja
  • locatie: nader te bepalen
  • gezelschap: Bureau Babel
  • kosten: € 150. Let op: voor leerkrachten uit het Bossche primair onderwijs kost de Dansroute € 75,-

Vrijwel iedere Bossche school maakt gebruik van Bureau Babels professionele schoolvoorstellingen-aanbod. Een bezoek aan deze voorstellingen is echter dikwijls niet opgenomen in het lesplan; het blijven te vaak ‘leuke uitjes’ en het (door de gezelschappen ontwikkelde) educatief materiaal wordt niet altijd optimaal gebruikt.

Tijdens deze Dansroute maak je kennis met de mogelijkheden van dans in het primair onderwijs. Je leert er hoe je op verschillende manieren dans kunt integreren. Er wordt hierbij gekeken naar het dansen zelf, maar ook naar dans maken en het kijken naar dans. Wat kan een kind allemaal leren van dans en hoe kun jij dit als leerkracht op je eigen manier aanbieden?


Je wordt meegevoerd langs de verschillende facetten van het vak Dans. Aan de hand van theorie- en praktijkopdrachten word je uitgedaagd om samen de mogelijkheden te ontdekken en onderzoeken. Daarbij is er ook aandacht voor de verschillen tussen onderbouw, middenbouw en bovenbouw, en de mogelijkheden om een doorlopende leerlijn te creëren.
 De tweede bijeenkomst is een theaterbezoek. Je gaat samen een professionele dansvoorstelling bekijken. Van tevoren is er een inleiding en na afloop volgt een kort nagesprek.

Overige info
De eerste bijeenkomst op woensdag 15 november is van 13.00u tot 17.30u. De tweede bijeenkomst op 22 november is van 19.00-22.00u o.v.
Er is plaats voor maximaal 12 leerkrachten.

Let op: bij inschrijving verplicht je je aan de twee bijeenkomsten. Bij annulering een week voor aanvang zijn we genoodzaakt €50,- annuleringskosten in rekening te brengen.

Inschrijven
Wil je je inschrijven? Mail ons! 

Bureau Babel is hèt stedelijk bureau voor cultuureducatie in Den Bosch.

We willen zoveel mogelijk Bossche scholieren met zoveel mogelijk kwalitatief goede kunst in aanraking brengen.